środa, 24 lutego 2010
Risotto
Składniki:
3 małe udka z kurczaka, lub pierś
1,5 szklanki ugotowanego ryżu
w zasadzie dowolne warzywa. Ja użyłam:
1 marchewki
garść mrożonego zielonego groszku
garść mrożonej fasolki szparagowej
1 całą paprykę
1 cebulę
4 ząbki czosnku
Przyprawa Kamis Fit Up do mięs
sól
pieprz
Kurczaka posypać przyprawą Fit Up krótko podsmażyć na gorącym oleju na rumiano, przełożyć do głębszej patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę. Przełożyć ją tez do kurczaka, dodać marchewkę pokrojoną w talarki, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodać zamrożoną fasolkę, groszek, pokrojoną w paseczki paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem, dusić przez kolejne 10 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Jeżeli warzywa się zaczną przypiekać podlać jeszcze wodą. Na koniec dodać ryż i chwilę dusić.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz