Składniki:
Puszka mleka skondensowanego słodzonego
łyżeczka kawy rozpuszczalnej
0,4 l wódki (można użyć oczywiście więcej, ale ja uważam, ze to zdecydowanie wystarczy, żeby zaszumiało)
0,5 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego
Puszkę ze słodzonym mlekiem skondensowanym gotujemy około 2,5 h we wrzątku od czasu do czasu turlając puszkę w garnku. Po ugotowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
Wszystko należy dokładnie wymieszać w misce, żeby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Wódkę proponuję wlewać na końcu i smakować, żeby nie przesadzić. Ja użyłam mocniejszej 50%, więc wlałam mniej niż 0,4 l.
Gotowy trunek najlepiej pozostawić na 2-3 dni do przegryzienia się.

tylko czemu z kawą :( ?
OdpowiedzUsuń