wtorek, 2 marca 2010

Surówka z kiszonej kapusty


No cóż, idealna do ryby, prosta do zrobienia. Mega bomba witaminowa, nie tucząca, pyszna - same zalety. Mi pasuje też do jakiegoś dania z sosem, typu bitki, mielone w sosie itp. Dzisiaj ją jemy do rybki pieczonej w folii. Polecam

Składniki:
pół litrowy słoik kapusty kiszonej
1 duża cebula (ja używam czerwonej, jest łagodniejsza i ładniej wygląda)
łyżka cukru
trochę oliwy
sól pieprz

Kapustę przepłukać jeśli jest mocno kwaśna, jeśli nie, to według mnie nie trzeba. Skropić olejem. Cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać z kapustą. Doprawić cukrem, solą i pieprzem. Surówka może jakiś czas stać w lodówce, szczelnie zamknięta. Ale nie za długo, na drugi dzień już lepiej zjeść.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails