czwartek, 25 marca 2010

Surówka z kapusty pekińskiej II



Cos pysznego do obiadu, idealna na pzyjęcia, gdzie podaje sie ziemniaczki i mięso. Ładna, wiosenna, kolorowa. Polecam.

Składniki:
1 główka kapusty pekińskiej
2 pomidory
puszka kukurydzy
kawałek ogórka swieżego
kilka rzodkiewek (nie koniecznie, ja akurat nie dałam)
pół pęczka szczypiorku
jogurt naturalny
majonez
sok z cytryny
łyżka cukru
sól, pieprz



Kapustę drobno poszatkować, pomidory i ogórka pokroić w kostkę, szczypior posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać odsączoną kukurydzę. Przyprawić cukrem, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i jogurt (w proporcjach wedle uznania).
Podawać od razu, bo pomidor i ogórek posolony puszcza sok, więc najlepiej od razu zjesć.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie sałatki, szczególnie z kapustką pekińską :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails