niedziela, 4 lipca 2010

Muffiny jagodowo-śmietankowe

Boże, co za pychotka!!! Po tych muffinach dołączyłam do grona "muffinofilów".

Z przepisu Evenki. Dziękuję!



Składniki na 12 muffinów:
30 dag mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru (można nieco więcej)
2 jajka
1 szkl. kwaśnej śmietany
1/3 szkl. oleju
25 dag jagód (świeżych lub mrożonych)
ew. kilka kropli aromatu śmietankowego



Wszystkie składniki (oprócz jagód) dokładnie wymieszać łyżką. Dodać jagody i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek muffinkowych i piec 20 - 25 minut w temp. 200 st.C. (sprawdzić patyczkiem).

5 komentarzy:

  1. o tak. muffinki uzależniają. smakiem i prostotą przygotowania.. :]

    OdpowiedzUsuń
  2. piekłam również z tego przepisu, potwierdzam - pyszne są!
    pozdrawiam
    Zdeklarowna Muffinkomaniaczka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. i ja uwielbiam muffinki. z jagodami są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Chciałam Cię zaprosic do konkursu, który zorganizowałam na swoim blogu dla kreatywnych i pomysłowych bloggerów :) Można wygrac super gadżety i kosz smakowitości. Wszystkie informacje znajdziesz u mnie:

    http://gotowaniecieszy.blox.pl/html

    Pozdrawiam i zapraszam do wspólnej zabawy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. zapowiada się przepysznie!

    pozdrawiam,
    Paula

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails