Boże, co za pychotka!!! Po tych muffinach dołączyłam do grona "muffinofilów".
Z przepisu Evenki. Dziękuję!
Składniki na 12 muffinów:
30 dag mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru (można nieco więcej)
2 jajka
1 szkl. kwaśnej śmietany
1/3 szkl. oleju
25 dag jagód (świeżych lub mrożonych)
ew. kilka kropli aromatu śmietankowego
Wszystkie składniki (oprócz jagód) dokładnie wymieszać łyżką. Dodać jagody i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek muffinkowych i piec 20 - 25 minut w temp. 200 st.C. (sprawdzić patyczkiem).
o tak. muffinki uzależniają. smakiem i prostotą przygotowania.. :]
OdpowiedzUsuńpiekłam również z tego przepisu, potwierdzam - pyszne są!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Zdeklarowna Muffinkomaniaczka :)
i ja uwielbiam muffinki. z jagodami są pyszne.
OdpowiedzUsuń